Дървото с Божиите благословения

Четох за младо семейство, бизнесът на което се провалил и имали малко пари за Рождество. Трябвало да напуснат къщата след Нова Година. Но не искали това да развали празника им. Затова решили да организират празненство. Когато гостите пристигнали, видели кедрово дръвче, украсено с една връв с лампички и малки късчета хартия, навити на руло, завързани към клончетата с панделка.

„Добре дошли при нашето „дърво с Божиите благословения”! – казали те сияещи. „Въпреки трудното време, Бог ни е благословил по толкова много начини, че решихме да посветим това дръвче на Него. На всяко късче хартия е описано по едно благословение, което Той ни е дал през тази година.”

Впоследствие това семейство имало и други трудности, но те решили, че винаги ще се фокусират върху Господа. Те често отбелязват, че Рождество Христово, което празнували с „дървото с благословенията”, било едно от най-прекрасните в живота им, защото могли да свидетелстват като Мария: „Зарадва се духът ми в Бога, Спасителя мой… Всемогъщият извърши за мен велики дела” (Лука 1:47-49).

Каквито и да са вашите трудности, те не трябва да развалят Рождество Христово, защото нищо не може да промени личността на Христос! Останете с внимание, насочено към Спасителя и търсете начини да споделите Неговите благословения с други – може би чрез вашето собствено „дърво с благословения”.

 Д. Йодер

 

Исус е дошъл – дошъл е за мен!

Тези простички думи ме правят блажен.

Разкриват те тайна дълбока и свята,

Велика любов, озарила земята. 

Хейвъргал

 

ЗА ДА ДАДЕТЕ ЗНАЧИМОСТ НА РОЖДЕСТВО, ДАЙТЕ НА ХРИСТОС ПЪРВО МЯСТО.

Сподели
Share
Share
Share