Младежка среща в Раковски!

На 15 и 16 март в гр. Раковски ни очаква вълнуваща среща с младежи от Общността “Родени отново”, Хърватска. Гостите ни обещават много музика, молитви и радост от общуването в Христа!

Темата на срещата е “Новата евангелизация вчера и днес” – тема, започната в Католическата църква още от свети Папа Йоан Павел ІІ, която е актуална цел на много от мирските движения и до днес.
Срещата ще започне на 15.03 (петък) в 18:00 ч. с литургия в манастира “Свети Максимилиян Колбе”, а след нея ще има лекция и молитва. В събота срещата ще продължи от 9:00 ч. в читалище “Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Раковски. Съботната Литургия в 18:00 ч. ще бъде отслужена от монс. Георги Йовчев в храм “Пресвето Сърце Исусово”.

Гостите ни идват, за да споделят своя опит от участието на младежите в живота на Църквата, ролята им в служението на Църквата в ежедневния живот, благовестието като призвание на всеки един от нас.

В тези дни, в които сме атакувани постоянно от всякакви модерни движения, тенденции и натиск от т.н. модерно общество, тази младежка среща ще е като глъдка свеж въздух.
Тя идва и като подготовка на младежите за предстоящото посещение на Папа Франциск на 5-6 май т.г. в България.

Заповядайте! Очакваме ви! Водете и приятелите си!
https://www.facebook.com/events/1731957176948166/

Сподели
Share
Share
Share