Отношението на християнството към аборта (+видео)

Във връзка с протеста против абортите, състоял се пред Народното събрание в началото на месец Октомври 2017 г., публикуваме част от предаването „Вяра и общество”, което беше посветено на темата за абортите.

Гости в студиото на “Вяра и общество” бяха Димитрина Опренова от Първа баптистка църква; д-р Камен Данов, православен богослов и лекар и Александър Урумов – писател и драматург.

Димитрина Опренова: „Християните имат право да говорят колко ценен е животът за нас, особено днес, когато живеем в свят на принизени ценностна система, морал и сексуално общуване. Жената има право на избор, но базиран на всички факти от всички страни”. Според д-р Камен Данов: „Човекът е човек от момента на своето зачеване. Обществото ни може да е секуларно, но е демократично. Всеки лекар полага клетва и се е заклел да не посяга на живота. Това е част от лекарския морал и етика”. Александър Урумов: „Едно дете не се създава само. И жените, и мъжете имат своите отговорности. Но по-страшно е, че обществото ни оставя хората самотни и изоставени.  Всяка година се правят над 30 000 аборта, т.е. всеки ден умират повече деца отколкото се раждат”.

______________

Видеото, което е запис на предаването „Вяра и общество” от 21.10.2017, е публикувано с любезното разрешение на г-н Горан Благоев.

Сподели
Share
Share
Share