Пикник край Калофер… на брега на язовир Батак

     Както гласеше обявата – на 21 май неделя в 8:00 ч. се събрахме в двора на църквата в кв. Секирово, гр. Раковски. Валеше дъжд, но се оказа, че смели семейства не липсват и пет пълни автомобила потеглихме към екопътека „Бяла река” до Калофер за пикник на семействата. Е да, но Бог отново се погрижи да ни учи и в този ден да следваме Неговата, а не нашата воля. Приятният пролетен дъжд се обърна в порой, а от Бяла река получихме вест, че е подходящо за хора само ако са с водолазни екипи.
Кратко съвещание под дъжда и смяна на маршрута на 180 градуса към Родопите.
     След сладки разговори в колите, под задушевното трополене на дъждовните капки, стигнахме до базата на УХТ Пловдив. Там семейство от Раковски ни посрещна приятелски на сухо пред запалена камина, за която всички тайно си мечтаехме.
Първо куражът дойде при мъжете – запалиха барбекюто отвън и скоро се разнесе аромат, който няма да описваме, защото може още да не сте обядвали. Жените като добри домакини подредиха масите. Подкрепихме телата стабилно и с радост забелязахме, че навън от дъжда нямаше и следа. Грейна прекрасно пролетно слънце. Вече имахме сили за хубава разходка.
     На брега на язовир Батак се почувствахме като на брега на Галилейското езеро и вдъхновени изпяхме песента „Лодката” – „Исус на брега на морето търсил хора готови за Него … „
Разходката ни изглеждаше като мъничко поклонничество. Като стигнахме стената на язовира наближаваше 15 ч. Чухме част от историята за света Фаустина Ковалска и откровенията, които тя получава от Исус. Отец Борис ни говори за Църквата като семейство, което ние миряните сме призвани с любов да изграждаме.

отец Борис Стойков

     Като завършек на тази духовна част измолихме заедно броеницата на Божието милосърдие.
Явно телесната и духовната подкрепа се оказаха толкова силни, че спонтанно се проведе състезание по бягане по стената на язовира.

Състезанието

     Завърнахме се пълни с добри емоции и благодарност към Бога за този прекрасен неделен ден посветен на Него и на изграждането на братски връзки по между ни.

      Срещите на семействата към енория „Свети Михаил Архангел” гр. Раковски се провеждат веднъж месечно. Ако желаете да се присъедините към тези срещи със своята половинка, следете сайта www.domashnatsarkva.com и страницата ни „Семейството – домашна църква” във Фейсбук за повече информация.

Сподели
Share
Share
Share