Светите невинни деца и абортите днес

Днес Католическата Църква чества празника на Светите невинни деца мъченици.

Бягството на Светото семейство в Египет и организираното след това избиване на невинните деца са драматични илюстрации на битката между светлината и тъмнината. (…) Защо Ирод се страхувал от това Детенце? Той не знаел, че Исус Христос дошъл да завладява не държави и корони, а души и сърца. Ирод избил слабите и беззащитни деца, защото страхът бил убил неговото собствено сърце. За да продължи своя собствен живот, той се опитал да убие самия Живот. (…)

Днес ние се сблъскваме с много по-голямо зло, отколкото клането, сторено от Ирод – става дума за убийството на многото неродени деца. Какво е онова нещо, което може да спре тази култура на смъртта? Божията любов. Да, това е самата реалност. Но ние сме призвани да се молим, да променяме тенденциите в нашата култура, да отваряме очите на хората за истината и да правим това с любов, а не с чувство на отчаяние или озлобление. Помни – само Христовата любов е в състояние да промени този свят.

Мислейки за множеството аборти, които се извършват в България (30 000 на година), е необходимо да си дадем сметка, че те зависят до голяма степен от липсата на правилно сексуално възпитание у нас. Затова родителите и всички хора, които се занимават с възпитание на подрастващите,  носят голяма отговорност. Техен дълг е да помогнат на децата си да осъзнаят, че сексът не е просто акт, в който да се забавляваме, а е висша отговорност.

 

Молитва:
„Небесни Отче, утеши всички Свои деца, убити в резултат на аборти. Отведи ги при Своя престол! Излекувай сърцата на тези, които страдат от постабортивен синдром. Спри тези, които планират да унищожат вече заченат живот!”.

 

Източник: http://www.catholic-news.bg/

Майка Тереза:  “За мен държавите, които са узаконили абортите, са най-бедните държави”… “Най-големият унищожител на мира сега са престъпленията срещу неродените деца”.   (Из речта на Майка Тереза по случай връчването на Нобеловата награда за мир – 1979г.).

Ето и една хубава статия на тема „Защо абортът е егоистично убийство, а не здравна помощ?”  https://www.pro-life.bg/bg/2017/10/защо-абортът-е-егоистично-убийство-а-н/

Сподели
Share
Share
Share