Свидетелството на едно християнско семейство!

В наши дни рядко се срещат семейства, в които родителите и децата живеят и изповядват пламенно своята вяра в Христос. Семейство Йорданови е едно от тях. През 2014год. те участваха в Епархийната среща на семействата в гр. Раковски (енория “Св. Михаил Архaнгел”), по време на която дадоха своето свидетелство (виж видеото: https://youtu.be/TMxiHICq6n8). По-долу публикуваме и едно кратко изложение на тяхната история.

Ние сме семейство Адриан и Лидия Йорданови от  София, въпреки, че почти винаги, когато се представяме, казваме, че сме от град Враца. Може би, защото нашата история започва от там – от един град, спомена за който носим винаги в сърцето си, където и да са ни отвеждали пътищата на нашето съвместно земно пътешествие – понякога криволичещи, но винаги изпращащи ни на правилното място.

Обръщайки се назад във времето и преброявайки годините изглежда, макар и неусетно, че вече 20 години споделяме и радостта и трудните моменти в живота си,  буквално още от времето, когато бяхме ученици в една и съща гимназия, и пиехме чай в пластмасови чаши на открито в студените зимни дни. И  така и до днес, когато често започваме деня си с чаша кафе и сутрешните четива, а вечерите ни завършват с разказ за изминалия ден и чаша горещ чай в топлия и уютен  дом, който създадохме в компанията на нашите 3 деца.  Днес, нашият живот не е точно такъв, какъвто сме си го представяли, а много по-хубав и от най-смелите ни мечти, защото знаем, че Бог присъства в него. Опитваме се да  Го следваме като наша пътеводна светлина и се стараем всеки ден да се радваме и благодарим за онова, което Той ни даде и, на това, което ни научи.

За нас любовта има не само едно име, а няколко – и те са Симона, Каролина и Антон Марк, защото тази любов не само ни кара да се усмихваме всеки ден, но и ни дава сили във всички моменти на изпитания. През годините Бог ни отвеждаше на нови и непознати места и ни даваше различни уроци, оставяйки ни понякога, дори да се лутаме, но никога не ни лиши от безграничната си милост и бащина любов, и това е най-ценното, което искаме да предадем на децата си. Разказваме им за вярата,защото тя носи със себе си само добро, топлина, надежда и любов.

Преживявайки моменти на разочарования, често сме се се питали защо ни се случва това, но впоследствие винаги сме осъзнавали и разбирали, че всичко е за наше добро. Бог отговаря на много от молитвите ни, разбира се, не на всички, но и неведнъж ни е позволявал наистина да преживеем чудеса, невъзможни неща и ни е изправял в моменти на отчаяние. Причините да вярваме са много, но може би най-ярката е още от началото на нашия брак. Бог се намеси в живота ни и по чудо спаси първородната ни дъщеря, а историята можете да чуете във видеото, в което свидетелстваме за това.

Изпращаме нашите сърдечни поздрави към всички вас, както и пожелание в тези светли дни, за много Божии благодати!

Адриан и Лидия

Сподели
Share
Share
Share