10 начина да съхраниш любовта завинаги

За вас, като жена, ще е добре да разбирате по какъв начин можете да остави любовта да изгасне. На тази, която имате, тази, която имахте.

Ако нямате никой, за вас ще е още по-полезно да се научите на това. Ако не можете и не знаете, най-вероятно за това сте и сама.

Трябва да разберете няколко прости постулата, за които сега ще ви разкажа.

Има една голяма тайна. Сега ще ви я открия. Тя е много лесна. Искам да разберете следното: любовта не е някакво статично състояние. Много хора асоциират любовта по този начин: «Аз, тук и сега, изпитвам такова състояние, което се нарича любов. Това е състоянието на душата ми сега. И аз искам да съм в това състояние колкото може по-дълго».

Т.е. хората смятат, че продължителните добри отношения са, когато чувството, което имат сега се разтяга и се превръща в непрекъсната нирвана, непрекъснат кеф за цял живот. Това е пълна глупост.

Какво всъщност е любовта? Любовта не е чувство. Това не е статичност. Любовта е динамика. Любовта е действие. Тя не е състояние, а постоянно и непрекъснато действие! Любовта е работа.  Запишете го – любовта е работа. Когато вие обичате човек, влагате в него.

Т.е. какъв е механизмът на любовта? Защото вероятно много от вас не разбират.

Всъщност всички най-много на света обичат себе си. Поне така трябва да е. Човек, който не обича даже себе си е човек с развалена психика, зомбиран – нормалният човек се обича. И когато човек влага частица от себе си  в нещо/някого – започваме да го обичаме.

*Съответно, когато има дейност, с която много силно горим, започваме да влагаме част от себе си в тази дейност и започваме да обичаме тази дейност. Когато очакваме дете, ние се влагаме в детето и колкото повече влагаме, толкова повече го обичаме.

Искам да го разберете. Колкото повече се грижим за нещо – грижим се за дома, за дървото, и започваме да ги обичаме, защото влагаме част от себе си.

Разбирате ли как работи това?

За това ако един човек се грижи за друг, т.е. влага себе си в друг човек, това е вече любов. И не може да не го обичате, защото част от вас се намира в този човек

Има любов 1 тип и любов 2 тип.

Та ето, любовта от тип 1 е когато искам да ми бъде хубаво на мен. Това е инфантилна любов. Детска любов, примитивна. Аз искам да получавам в тази любов. Това не е любов, това е чувство, страст, влюбеност.

Има една много интересна книга, която искам да ви препоръчам “Петте езика на Любовта” на Гари Чепман, малка книжка, струва си да я прочетете.

Езиците на любовта са начините, чрез които можете да изразите грижа за другия човек. Както вече казах, когато създавате някаква работа за подобряване на живота на другия човек, тогава възниква любов.

За да може любовта да не бледнее с времето, трябва да разберете някои неща. Първо трябва се влагате в отношенията. Любовта е като огън. И той ще гори докато слагате дърва в него. Разбирате ли аналогията. Ако слагате много дървета в огъня, той гори още по-силно. Т.е. много лесно може да се направи така, че любовта да гори още повече с времето, а не да гасне.

Сега ще разгледаме няколко начина, как можете да слагате дървета.

Начин 1. Ако не забравяте да се грижите за партньора си във връзката, всичко ще е наред. Това означава да подарите вниманието си. Да подчертаете, какво мислите за човек – мъжът може да подари цветя на жената. Жената може да изпрати специален смс на мъжа. Нужен е знак на внимание. Когато човек живее във връзка, за съжаление мисли, че това не е нужно да се прави. Обаче е нужно. Знаците на внимание са важни. Ако искате отношенията ви да не изгаснат с времето, трябва да вземете инициативата върху себе си. Много жени мислят, че  няма да го правят първата стъпка, щом връзка имат и двамата и той трябва да започне да прави нещо от своя страна. Искам да се отдалечите от тази мисъл, защото вие сте жена и връзката е нужна на първо място на вас. Няма сега да ви убеждавам, дълго да обяснявам, ако не сте съгласни – ваша работа. Продължавайте да действате както до сега. Но ще ви кажа, че от вас винаги изхожда инициативата, а мъжът във връзката ви отразява.

Начин 2. Трябва да имате нормални сексуални отношения. Колкото сте по-креативна в тази област, колкото повече измисляте, колкото повече хумор, веселие има, лекота, креатив. Колкото повече сте деца в спалнята си, толкова по-добре. Трябва много да се борите с рутината. За съжаление това често се случва – рутината поглъща всичко. Трябва много внимателно да следите сексът да донася радост. Това е много мощен носител на химични промени, радост, която възниква в организма ни на химично ниво, за това ако отсичате тази част от отношенията ви, то много бързо те ще приключат.

Начин 3. Задължително трябва да се поддържате във форма. На първо място това касае жените. За мъжете е по-важно как изглежда жената, отколкото за жената – как изглежда мъжа. Проблемът е в това, че с годините жената се отпуска. Много е важно да се поддържате в добра форма. Трябва да имате самоуважение, заради самата себе си на първо място – вие не можете да си позволите да изглеждате зле.

Начин 4.  Малко неочевиден. Опитайте се да бъдете колкото може по-близо физически един до друг. Например, ако сте на гости, седнете един до друг и се докосвайте по-често. Ако се разхождате в парка – хванете се за ръце. Най-малкият контакт, даже не само физически, а зрителен -усмихнете се, намигнете, изпратете въздушна целувка. Незабравяйте във всеки момент да подчертавате, че във вашия живот има човек и за вас това е важно. Вие помните за това. За другия човек е много приятно да получава такива малки послания от време на време, които казват «Скъпи, помня за теб, виждам те, обичам те».

Начин 5. Всички ние сме заети хора и когато влизаме във връзка, когато започваме да живеем като семейство дълго, започваме да живеем за себе си. Редовно трябва да се отделя време да бъдете само с партньора (и с децата) без да се разсейвате за нещо друго.

Начин 6. Намерете време за себе си. Той също трябва да намира време за себе си. Трябва да има време, когато не сте заедно. Като работата и почивката – ако искате добре и качествено да работите, трябва ясно определено време да работите и конкретно време да почивате. По време на работа не си почиваме. По време на почивката не работим. Трябва да имате много лични занимания – хоби, увлечения, приятелки. Не трябва да влачите мъжа със себе си, не му бъдете опашка.

Начин 7. Трябва да се научите правилно да комуникирате, да общувате. В малко връзки има култура на общуване. Индикатор за добрите отношения е общуването. Ако няма общуване – няма отношения. Обаче ако комуникация има, не значи че има връзка. Ако не разговаряте с мъжа, ако не можете да намерите общ език – вие нямате отношения. Как да построите правилна комуникация? За да се научите да комуникирате е нужно само едно нещо ­– да слушате. Практикувайте умението да слушате. Малко да говорите и много да слушате. С това вашата комуникация ще печели винаги – когато малко говорите и много слушате. Запомнете, вие имате само една уста, но две уши точно за да говорите малко и много да слушате.

Начин 8. Много силно може да повлияе върху отношенията ви съвместната ви работа в домакинството, в гаража, в градината – на всякъде. Съвместният труд обединява. Ако помагате един на друг, не просто нещо да правите заедно, а доброволно идвате при него и му помагате, и той идва при вас и ви помага – това е проява на грижа.

Начин 9. В отношенията ви трябва да можете да се договаряте. Животът на човек му е даден за да получава радост и вие трябва да живеете по такъв начин, за да може всичко, което правите да ви донася радост и на двамата. Не трябва да има такива моменти, когато карате другия да прави нещо. Започвайки от секса, завършвайки с битови дейности. Не се опитвайте през сила да го правите. Всичко трябва да се измисли така, че да не се налага някой да се кара, насилва да прави нещо и да не изпитва никой негативно състояние.

Начин 10. Най-важното, което можете да направите за отношенията си …. е още сега да се заемете с тези отношения. Това е най-полезното, което можете да направите. Не отлагайте настройването на отношенията ви за след 10 години, за понеделник, за някой друг път, а именно сега да се обърнете с лице към връзката ви и да си зададете въпроса: «Какво мога да направя още сега за да започнат да се подобряват отношенията ни?»

Вселената е огледало  – тя отразява всичко, което й показвате. Показвате й нещо и тя ви показва обратно същото, което й попоказвате вие. Мъжът ви показва същото, което му показвате вие.

Вървете по пътя на откритостта и градете отношенията съвместно. Без манипулация, без лицемерие, без лъжа.

Източник: www.lyubov.cloud

Сподели
Share
Share
Share